česky česky english english deutsch deutsch
Přihlásit (vysvětlení) Registrovat
LUSK Luštění křížovek on-line.
LUŠTĚNÍ KŘÍŽOVEK
Křížovkářský server krizovky.lusk.cz, krizovka.lusk.cz
K dnešnímu dni vyšlo již 7904 křížovek.

Hledat v archivu křížovek Archiv

Slovníček pomůže s neznámými slovy. Slovníček

Soutěž Soutěž

Návod jak luštit online Pomoc

Kontakt na autory Kontakt
Rytec a kreslíř, náš největší grafik, (TAJENKA) se narodil 13. července 1607 v Praze. Zanechal po sobě velmi rozsáhlé dílo, které je známé a ceněné po celém světě. K vrcholům jeho tvorby patří krajiny a panoramatické pohledy na města. Cenným historickým dokladem dřívějšího vzhledu města je velká veduta Londýna, kterou vytvořil ještě před zničujícím požárem v roce 1666. (TAJENKA) zemřel, nemocný a zadlužený, 25. března 1677. Pochován byl do společného hrobu v londýnském Westminsteru.
Klasická křížovka Legendy
Vodorovně:
A – Římská bohyně úrody; sonda; tišící citoslovce. B – 1. část TAJENKY; ohrada. C – Jinak zvaný; citoslovce zaržání. D – Služební pořadí; příkaz k zastavení; osobní zájmeno. E – St. SPZ Karlových Varů; drápy; předložka. F – Heyerdahlův člun; návyková látka; kulovitá bakterie. G – Předložka; jméno feny; Evropan. H – Účty; plynový ohřívač vody. I – Jméno spisovatele Remarquea; 2. část TAJENKY. J – Ukazovací zájmeno; přibližně; a také ne.
Svisle:
1 – Vařené vepřové maso; anglická branková hra. 2 – CHKO na jihu Moravy; ženské jméno. 3 – Drobný africký ještěr; zdaňovat. 4 – Dopravní prostředek; porost chlupů u zvířat; slabika smíchu. 5 – Pohodný; reklamní šot; slůvko pochopení. 6 – Tvoji; potřeby hráčů kulečníku; černý pták. 7 – Zkr. Průkaz původu; vrch; ostrov v Indonésii. 8 – Přehrada na Vltavě; ženské jméno. 9 – Londýnská čtvrť; drápkatá opička. 10 – Kiosek; směs koření.
Nápověda: OPS; SCINK
Autorka: Iva Böhmová
Vyhodnotit Uložit Obnovit Smazat
Plná políčka přeskočit Posun stránky
Nápověda: Ovládací klávesy
Enter
Další slovo.
Shift+Enter
Předchozí slovo.
Mezerník
Změna směru.
 <- 4
Kurzor vlevo.
 -> 6
Kurzor vpravo.
Esc
Smazat písmeno.
Pomocné znaky: Ž, Š, Č, Ř, Ŕ, Ď, Ť, Ň, Ě, Á, Ä, É,  Í , Ý, Ó, Ö, Ô, Ú, Ů, Ü, CH, Ĺ Ľ
xml document Řešení do souboru