česky česky english english deutsch deutsch
Přihlásit (vysvětlení) Registrovat
LUSK Luštění křížovek on-line.
LUŠTĚNÍ KŘÍŽOVEK
Křížovkářský server krizovky.lusk.cz, krizovka.lusk.cz
K dnešnímu dni vyšlo již 7886 křížovek.

Hledat v archivu křížovek Archiv

Slovníček pomůže s neznámými slovy. Slovníček

Soutěž Soutěž

Návod jak luštit online Pomoc

Kontakt na autory Kontakt
Divadelní a filmová herečka Jiřina Steimarová (* 24. 1. 1916 – † 7. 10. 2007) se narodila ve známé české divadelnické rodině. Na scéně se objevila poprvé v Schillerově dramatu (TAJENKA) ve svých čtyřech letech a na filmovém plátně v šestnácti. Po absolvování konzervatoře působila rok v Divadle Rokoko. Poté přešla do Národního divadla, odkud však byla po devatenácti letech po emigraci svého manžela propuštěna. Později se jí podařilo získat angažmá v Hudebním divadle v Karlíně. Věnovala se také pedagogické činnosti. Ve filmu ale dostávala už jen epizodní role.
Klasická křížovka Legendy
Vodorovně:
A – Radící divák karetní hry; výzva; lyžařský pozdrav. B – Poslední písmeno řecké abecedy; povrchové doly; obal zubní pasty. C – Vybídnutí k přijetí něčeho; část saka; oplakat. D – Vlastní já; usazený zbytek paliva v motoru; vřesovec. E – Předložka; TAJENKA; iniciály herečky Postlerové. F – Naskrz; diplomatický úředník; avšak. G – Školní deska, na kterou se píše křídou; nikoli bosá; osobní zájmeno. H – Orientální kůň; krátké rozsvícení; slovanský bůh hromu a blesku. I – Táhlý vlčí hlas; úřední spisy; pás po stranách rovníku.
Svisle:
1 – Nádoba na zalévání; tkalcovský stroj. 2 – Vnější dojem; ledovcové kotle. 3 – Obránce ve sportu; oškubat (expr.). 4 – Eskymácké obydlí; ozubení. 5 – Chemická značka vápníku; Organizace spojených národů; ostrov mezi Korsikou a Itálií. 6 – Slitina mědi, niklu a zinku; svršková useň. 7 – Předložka; ode dne vydání; kód pro italštinu. 8 – Módní a hudební styl; obyvatelka severní Afriky. 9 – Zimní sportovní potřeby; lidová škola umění; chem. zn. platiny. 10 – Sto kusů (stejných předmětů); narkotizující tekutina. 11 – Divadelní dekorace; anesteziologicko-resuscitační oddělení. 12 – Nejnižší správní jednotka; stožár. 13 – Hroznovité květenství; anglická drobná mince.
Nápověda: ELK; EMO; KARY; ÚSADA
Autorka: Iva Böhmová
Vyhodnotit Uložit Obnovit Smazat
Plná políčka přeskočit Posun stránky
Nápověda: Ovládací klávesy
Enter
Další slovo.
Shift+Enter
Předchozí slovo.
Mezerník
Změna směru.
 <- 4
Kurzor vlevo.
 -> 6
Kurzor vpravo.
Esc
Smazat písmeno.
Pomocné znaky: Ž, Š, Č, Ř, Ŕ, Ď, Ť, Ň, Ě, Á, Ä, É,  Í , Ý, Ó, Ö, Ô, Ú, Ů, Ü, CH, Ĺ Ľ
xml document Řešení do souboru