česky česky english english deutsch deutsch
Přihlásit (vysvětlení) Registrovat
LUSK Luštění křížovek on-line.
LUŠTĚNÍ KŘÍŽOVEK
Křížovkářský server krizovky.lusk.cz, krizovka.lusk.cz
K dnešnímu dni vyšlo již 7886 křížovek.

Hledat v archivu křížovek Archiv

Slovníček pomůže s neznámými slovy. Slovníček

Soutěž Soutěž

Návod jak luštit online Pomoc

Kontakt na autory Kontakt
Lid je moře, které má, jako každé moře, své proudy a svá vlnobití; ale vlastní úsudek o správnosti a vhodnosti je veslo, s kterým se na moře vydáváme. Kdo se odhodlává vždy a ve všem hledat ne úsudek svůj, nýbrž úsudek lidu, odhodlává se jaksi plout s proudem (TAJENKA).
Ferdinand Peroutka
Klasická křížovka Legendy
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
A













B













C













D













E













F













G













H













I













J













K













Vodorovně:
A – Kusy zboží na ukázku; přijít o něco vlastní neopatrností. B – 1. část TAJENKY; slovanská bohyně krásy a lásky; štětina černé zvěře. C – V tenise zisk bodu přímo z podání; skupenství vody; chemická značka thoria; římský bůh lásky. D – Předložka; jednotka váhy (p); netečný vzácný plyn; jméno architektky Jiřičné. E – Příští; tekutý lék; snížený tón. F – Povrch kůže; 2. část TAJENKY; legrace (mn. č.). G – Iniciály zpěvačky Lounové; neočekávaná událost; samec prasete. H – Hrdina; květiny dosny; heslo; zájmeno osobní i ukazovací. I – Chlapec (nářečně); zkratka pro slovo suma; vítězný pokřik; korýš s klepety žijící ve vodě. J – Půlměsíc; zaoblená; 3. část TAJENKY. K – Větrná smršť; deska na hlavici sloupu.
Svisle:
1 – Místo, kudy se někam vjíždí; rostliny kryjící nějaké místo. 2 – Znovu; rychle (hud.). 3 – Čidlo zraku; drancování; štědrovečerní ryba. 4 – MPZ Rumunska; poštovní doručovatel; latinský název pro ledvinu. 5 – Potyčka; patřící ke Lhase. 6 – Dř. britská délková míra; ženské jméno (22. 3.); předložka. 7 – Jestli; v žádnou dobu; filmová komerční TV. 8 – Tato; ženské jméno řeckého původu; kříženec osla a kobyly. 9 – Stojící v rohu; velká loď. 10 – Ozn. citlivosti filmu; mající dlouhé nohy; egyptský bůh slunce (-a). 11 – Anglicky „čas“; řeka v severní Itálii; řev. 12 – Obnovování; nedotknutelná věc. 13 – Opěrné zdi; tropický strom podobný palmě.
Nápověda: ABAKUS; CYKAS; LIKVOR; REN; TEKLA
Autorka: Iva Böhmová
Vyhodnotit Uložit Obnovit Smazat
Plná políčka přeskočit Posun stránky
Nápověda: Ovládací klávesy
Enter
Další slovo.
Shift+Enter
Předchozí slovo.
Mezerník
Změna směru.
 <- 4
Kurzor vlevo.
 -> 6
Kurzor vpravo.
Esc
Smazat písmeno.
Pomocné znaky: Ž, Š, Č, Ř, Ŕ, Ď, Ť, Ň, Ě, Á, Ä, É,  Í , Ý, Ó, Ö, Ô, Ú, Ů, Ü, CH, Ĺ Ľ
xml document Řešení do souboru