česky česky english english deutsch deutsch
Přihlásit (vysvětlení) Registrovat
LUSK Luštění křížovek on-line.
LUŠTĚNÍ KŘÍŽOVEK
Křížovkářský server krizovky.lusk.cz, krizovka.lusk.cz
K dnešnímu dni vyšlo již 7885 křížovek.

Hledat v archivu křížovek Archiv

Slovníček pomůže s neznámými slovy. Slovníček

Soutěž Soutěž

Návod jak luštit online Pomoc

Kontakt na autory Kontakt
Archiv Velikost křížovky

Seznam křížovek podle velikosti

Počet slov/
políček
Křížovka Tajenka
53 slov
 Klasická křížovka   Dnes má svátek (TAJENKA).  
 Klasická křížovka   Z dopisu nespokojeného čtenáře: Vracím vám vaši nabídku knih a nic si podle ní neobjednávám. Mám zálibu v četbě takových knih, které se (TAJENKA).
K. L.  
 Klasická křížovka   Neexistuje na světě nic takového, co by se dalo nazvat "Právě tak dost peněz". Jsou jen dvě míry: Žádné peníze a (TAJENKA) peněz.
J. Steinbeck  
 Klasická křížovka   Učitelka, novinářka, politička a představitelka ženského hnutí Františka (TAJENKA) se narodila 5. února 1875 v Praze a byla popravena nacisty 30. června 1942.  
 Klasická křížovka   "Přátelství poznám podle toho, že nikdy nemůže být zklamáno, a pravou lásku podle toho, že nikdy nemůže (TAJENKA)." Antoine de Saint-Exupéry  
 Klasická křížovka   Oblíbeným místem, na které se slétaly o filipojakubské noci čarodějnice z celého Rychnovska, byly lesy na severovýchod od Týniště nad Orlicí. Zdejší borovice prý měly od toho, jak na nich čarodějnice posedávaly, (TAJENKA).  
 Klasická křížovka   Úsloví "cherchez la femme" čili "za vším hledej ženu" určitě všichni znáte. Údajně je autorem tohoto výroku francouzský (TAJENKA).  
 Klasická křížovka   Je krásné něčemu velet, i kdyby to bylo jen (TAJENKA).
Cervantes  
 Klasická křížovka   Svatý Martin rád (TAJENKA).  
 Klasická křížovka   Muž, který (TAJENKA), není k ničemu.
G. B. Shaw  
 Klasická křížovka   Starogermánský (TAJENKA), kterého Němci nazývali Donar a Angličané Thor, přežívá dodnes v názvu jednoho dne v týdnu - čtvrtka. Německy se totiž čtvrtek řekne Donnerstag a anglicky Thursday.  
 Klasická křížovka   I to největší moře má své břehy; bezbřehá je pouze lidská (TAJENKA).
Konfucius  
 Klasická křížovka   12. června 1840 se narodil spisovatel, novinář a kulturní historik (TAJENKA). Zemřel 8. dubna 1914.  
 Klasická křížovka   Dnes je Mezinárodní den TAJENKA.  
 Klasická křížovka   14. srpna roku 1887 se v Hradci Králové narodil Jiří Červený, skladatel, textař, spisovatel a zakladatel známého kabaretu (TAJENKA). Červený zemřel 6. 5. 1962 v Praze.  
 Klasická křížovka   Evropský den památky obětí stalinismu a nacismu čili Mezinárodní den (TAJENKA) byl 23. srpna vyhlášen Evropským parlamentem jako připomínka obětí totalitních režimů.  
 Klasická křížovka   Hezky-li na Boží hod velikonoční, (TAJENKA) zčerstva počni.  
 Klasická křížovka   Krásně se chodí pěšky tomu, kdo (TAJENKA). Francouzské přísloví  
 Klasická křížovka   5.12.1901 se narodil ilustrátor, autor prvního celovečerního animovaného filmu a zakladatel multimediálního impéria (TAJENKA). Zemřel 15.12.1966.  
 Klasická křížovka   "Smích není cíl nýbrž TAJENKA." Jan Werich  
 Švédská křížovka   (TAJENKA) přímo úměrně k důležitosti zaznamenávaných informací. Murphyho zákon: První zákon obchodních setkání  
 Osmisměrka   Rok 2005 je rokem fyziky. Na počest Alberta Einsteina, který před sto lety učinil několik velmi významných fyzikálních objevů, včetně základů teorie relativity. V té době mu bylo teprve 26 let a pracoval jako úředník (TAJENKA) v Bernu.